3 tips voor een geslaagde babyborrel/sweet table.

3 tips voor een geslaagde babyborrel/sweet table.

Heb je het allereerste feestje voor je babytje, of een lentefeest of eenders welke andere gelegenheid waarbij je graag een aanbod zoet presenteert voor je gasten en een boel te regelen hebt?

Dan moet ik je niet vertellen dat daar best veel geregel bij komt kijken en vaak ook wat onzekerheid en stress.

Uit ervaring en ondervinding (als mama, maar ook zeker als ondernemer in deze geweldige gezellige sector), kan ik  je vertellen dat er drie dingen zijn die je enorm gaan helpen.

Geef zoveel mogelijk uit handen.

Het klaarzetten, het toogwerk, het eten en de dessert dat je zal serveren, het opruimen nadien. Maar ook de decoraties voorzien, de uitnodigingen ontwerpen als dat van toepassing is.

Er zijn bootladingen van kleine ondernemers die graag met je meedenken van begin tot einde, die je absoluut kunnen helpen met kleine of grote diensten en met al hun ervaringen en tips. Probeer niet alles zelf te doen, maar geef zoveel mogelijk uit handen.

Zo heb je vooraf minder stress en werk, maar ook tijdens het feestje valt er een last van je schouders af. Denk minder in functie van ‘maar dat kost zoveel centen’ maar meer in ‘nu ga ik zoveel meer aanwezig zijn’ en ‘nu hoef ik dat zelf niet meer te doen’. Genieten is wat je MOET doen, regelen en stressen en zorgen dat alles op de juiste plaats staat of zal staan, niet.

Om op te ruimen heb je een mamafiguur nodig, een bossy figuur nodig en enkele sterke armen. Je weet ZO wie ik bedoel, als ik het zo zeg. Contacteer die mensen voor je feestje met de vraag of ze het zien zitten om mee op te ruimen. Goede afspraken en al dat. En laat het gewoon gebeuren ipv het zelf te willen doen.

Neem een fotograaf onder de arm. En stel daarnaast nog 2 vertrouwenspersonen aan.

Met het hand op het hart kan ik je zeggen dat het ontzettend vaak voorkomt dat je na je leuke mijlpaal denkt ‘shit, nu heb ik hier geen foto’s van… NIKS !). Been there done that. ZO zo zo jammer.

Of enkel van de doop in de kerk, maar niets meer van het feestje. Of enkel van de receptie maar niks daarna. Hoe vaak ik het hoor, en de oplossing is zo simpel. Die is NIET zelf paparazzi-ish achter iedereen aan lopen met je gsm in je handen en zo heel je eigen feest missen. Maar wel een lieve fotograaf inschakelen met de juiste afspraken (je blijft xx uur, je blijft tot na het eten,…). Opnieuw: goede afspraken…

Daarnaast duw je een fototoestel of gsm(van goede kwaliteit en met genoeg opslagruimte) in de handen van de meter, peter, je beste vriendin, een lieve tante, een buurvrouw waarmee je een goede band hebt,… Kies 2 mensen. Eentje uit elke kant van de familie of elk uit een vriendengroep. Zo heb je naast professionele foto’s ook de familiale sfeer. En dat niet enkel vanuit de kant van de schoonfamilie 😉 Des te dichter de mensen bij je staan, des te beter kennen ze je en weten ze welk moment je oh zo graag in een vierkantje zou vatten.

Voorzie een derde minder van eten dan je van plan bent.

Want holy moly wat heeft IEDEREEN altijd een bootlading overschot aan sandwiches, soep en dessert. Waar het gezellig is, eten mensen minder, drinken ze meer en praten ze nog meer 😉

Voorzie voldoende zitplaatsen en drank, als het eten op is, is het op en heb je daar geen uitdeelwerk meer mee of invrieswerk of ‘wil jij echt echt echt niet wat meenemen?’-werk.

Er is niets zo jammer als een ganse tafel boordevol lekkers – hartig en zoet- waarvan je nadien meer dan de helft moet kwijt geraken, op welke manier dan ook.

Mijn raad: reken voor volwassenen en kinderen samen, niet meer dan 3 stuks dessert per persoon. Een wafel, een brownie en een bonbon. Of. Een frangipane, een millie en een frambooscrumble bar.

Wil je graag meer tips over de inhoud van een sweet table, dan kan je hier verder lezen.

Maar for the love of god, overdrijf niet. Wat de kinderen niet opeten, eten de grote eters op. En de gemiddelde mens eet.geen.vier.desserts.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *