Millionaires shortbread bars, waar komt de naam vandaan?

Wat. Een. Naam.

Stiekem noemen we ze allemaal ‘millies’, toch? Want dat werd zo was het omnomwoord ervoor.

Het bekt ook net wat makkelijker.

Maar toen ik onlangs de vraag kreeg ging ik eens een rondje googlen. En daar zat dus effectief een heus verhaal achter.

Eerst was er dus shortbread. Zo genoemd omdat het een mengeling is van bloem, suiker en boter. Kort mengen, om dat kruimelige en brosse resultaat te krijgen. Zandkoekerig dus.

Daarna kwam, of het nu uit Schotland of Engeland is… het www is het daar niet 100% over eens, de aanvulling ervan. Met dus een laagje karamel én chocolade.

De ‘rijkelijke’ en luxe versie van de shortbread. Rijk = millionaire… het klinkt me allemaal aanneembaar in de oren.

Nu blijkt dus, dat er ook een ‘billionaire’ shortbread is. Die dan nog een stapje verder gaat, met gezouten karamel.

Phah. Dus. Moraal van het verhaal: mijn Millie is feitelijk een Billie. *haha*. Jee, straks heb ik 72 stuks in de koelkast met een heuse identiteitscrisis.

Anyway, weer iets bijgeleerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *