Wat is een ‘cuvetje’?

Liesje…het is misschien een domme vraag, maar WAT voor een beest is een cuvetje?

*gniffel* Het moet zowat de meest gestelde vraag zijn na de start van de masterclass bonbons en cake pops. En opnieuw na de start van de masterclass oatmealbars.

Het is immers een gedeelde factor. Een cuvetje. Ik zwier je er mee rond je hoofd en ik stond er niet bij stil dat het een woord is dat je oren doet flapperen.

Een cuvetje dus. Een ‘cupcake-papiertje’, zou ik ook kunnen zeggen, want dat zijn ook cuvetjes, maar niet elk cuvetje is een cupcake papiertje… sommige hebben nu eenmaal andere doelen.

Cuvet is eerder een verzamelnaam.

Het papiertje dat rond een cupcake zit, rond een bonbon, rond een eclair… het kan voorzien zijn van kleurtje of print of de gegevens van de bakker. Blits en flashy of net heel neutraal, en in alle vormen en maten.

Zit je niet in de bakkerswereld, dan is die term helemaal van de pot gerukt, want dan wil ‘cuvet’ iets gans anders zeggen, dan zitten we namelijk in de wetenschap, in de spectroscopie en met vloeistoffen en al dat.

En daar… ken ik hélemaal niks van. 😉

Oh trouwens… muffinpapiertjes, je weet wel… die mooie waarin dan een KEI dikke floeffie muffin zit, dat noemen we dan weer ‘tulp’ of ‘tulip’. Het is maar dat je kan volgen, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *