Frisse taartcombinaties voor warm weer.

Een chocolade taart met een chocolade vulling, met een chocolade drip met… is misschien niet exact waar je zin in hebt als het 32 graden is.

Ik geef je graag inspiratie voor zomertaartjes:

(eh en you do you he, als dat bovenstaande als de hemel klinkt voor je: doen !)

  1. Citroenbiscuit met citroen slagroom mascarponecrème en frambozenconfituur als vulling.
  2. Vanillebiscuit met verse aardbeien als vulling en afgewerkt met vanille slagroom mascarpone crème.
  3. Vanille biscuit met citroen slagroom mascarpone crème en bosbessen confituur als vulling.
  4. Chocolade biscuit met vanille slagroom mascarpone crème en verse bananen als vulling.
  5. Vanille biscuit met vanille slagroom mascarpone crème en appelconfituur als vulling.

 

Fruitjes zijn altijd fris en-euh- fruitig in een taart, zeker in de zomer. Hou rekening met je gasten, de ene kokhalst bij vers fruit in een taart, voor de andere is dat een klein gelukje.

Confituur is een veilige keuze, dat lust zo goed als iedereen.

Om licht en luchtig van smaak te zijn, zal ik altijd slagroom mascarpone crème aanraden, maar uiteraard kan botercrème ook. Het verschil tussen deze twee kan je hier lezen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *