Hoeveel dessert heb je nodig op een feestje?

Ge kent het, het is tijd om iets tof te organiseren, de datum staat vast, uitnodigingen zijn gestuurd, al dan niet digitaal… maar dan…

Hoeveel eet een gemiddelde mens als dessert?

Mijn antwoord is kei simpel en altijd hetzelfde. Minstens een derde minder dan wat JIJ denkt dat ze eten.

Want, had je niet altijd veel te veel overschot bij al je vorige feestje? Ja, dat dus. Het is de manier van denken van de gemiddelde Belg. ‘Oh maar ik mag niet te kort komen!’.

Want wat dan? Welke wereldramp zou er nu plots opdoemen als er effectief iets helemaal opgegeten is? Geen. Voila. Nu we zover zijn, kunnen we verder.

Mijn algemene regel is: reken per persoon max 3 dessertjes. Of het nu een volwassene is en een grote eter, of een kindje dat maar een halve portie neemt. Het houdt elkaar in evenwicht.

Ga.Daar.Niet.Over.

Niemand eet 4 desserts. Wel? Hoor ik je zeggen. Goed, maar je telde ook tante Josee mee die forever op dieet is en dus geen kruimel wil aanraken. Voila, probleem opgelost.

Of je nu gaat voor een wafel, een bonbon en een brownie. Of voor taart, een spritskoek en een frangipane. Of voor een blondie, een millie en een kokosrots.

Klinkt allemaal fantastisch, nee?

Als je moeke pudding maakt en je mama rijstpap en je zus een fantastisch recept van cake heeft dat iedereen verwacht. Je beste vriendin is een krak in tiramisu maken…

ALLES telt mee in die 3 porties per persoon.

Dus als je een sweet table nodig hebt, vraag dan éérst rond wie absoluut zelf wil bijdragen aan den dessert van die gelegenheid. En dan kan je bakker van dienst de aanvulling doen.

Zo heb je de traditionele dingen die bij je familie/vriendengroep horen en is standaard iedereen al content, maar kan je ook je thema/wensen laten verwerken bij de rest van het lekkers.

Klinkt me als een winwin.

Nog 2 tips nodig om met veel minder stress je feestje/sweet table te organiseren? Lees hier verder.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *