Kies je voor biscuit, of toch voor cake?

Als je kiest voor een taart(je) dan is dat meestal de eerste vraag die je op je bord krijgt. Ga je voor cake? Of voor taart?

Nu start ik graag bij het begin en is het misschien handig om je het verschil uit te leggen.

Cake, dat bevat eieren (de vegan versie niet !) en boter, suiker, bloem. Dat is een vastere structuur, een beetje sponzig, vult de buik goed maar is ook kei lekker. Zwaarder, letterlijk en figuurlijk.

Biscuit, dat bevat eieren, suiker en bloem. Het geeft een heel luchtige en floeffie basis voor een taartje en voelt ook veel lichter aan in de buik én in je handen.

Uiteraard bevatten beide ook nog een snuf zout en smaakmakers zoals vanille of chocolade of citroenzeste of… daar kan je helemaal gek mee gaan. Maar het feit blijft dat het ene zwaarder voelt en het andere luchtig is.

Beide zijn prima om te verwerken in een taartje. Lekker. Neutraal. En meestal lust iedereen beide wel.

HOE kies je nu wat het beste voor je is?

Kies voor cake als:

  • er geen eieren gebruikt mogen worden.
  • je graag meer porties krijgt uit dezelfde afmeting taart.
  • je kleine stukjes wil snijden ipv grote taartpunten.
  • je niet te veel andere dessertjes in de aanbieding hebt.
  • je echt houdt van de structuur van cake.

 

Kies voor biscuit als:

  • je een heel luchtige taart wil die ook nog na een BBQ of buffet geserveerd kan worden.
  • je nieuw bent in het taartjes-aansnijden-ding en het jezelf makkelijker wil maken.
  • je ook nog andere dessertjes in de aanbieding hebt en je gasten de kans wil geven om verschillende dingen te proeven.
  • je graag grotere stukken wil snijden, maar toch mensen niet wil ‘overboeffen’.
  • je echt houdt van de structuur van biscuit.

 

Beide opties kunnen in alle afmetingen, maar ook zonder tarwe-gluten-lactose-soja-dierlijke melk.

Dus.

Zijt ge er wat wijzer uit geworden? Ja? Geweldig !

Nee? Weet dat je me altijd een mailtje mag sturen als je vragen hebt. Info@omnompatisserie.be

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *