Stel. Je hebt je taartje volledig gekozen, je weet of je biscuit of cake wilt, je weet welke vulling, je weet zelfs al welk thema. Het enige waar je in blijft twijfelen is de keuze van de crème.
Want ohja, daar zit ook verschil in. Je kan botercreme kiezen, maar je kan ook slagroom mascarpone creme kiezen. Beide zijn lekker. Beide hebben hun eigenschappen en voordelen.
Wil je graag meer over die verschillen lezen dan kan dat hier.
Je beslist om aan de binnenkant voor slagroom mascarpone creme te gaan en de buitenkant dan maar botercreme, omdat je dan allebei hebt en dat kan niet slecht zijn. Toch?
Wel. Waarom is het beter om dezelfde crème te kiezen als afwerking en als vulling…?
Kort antwoord: omdat ik je dat altijd zal aanraden.
Lang antwoord:
Omdat het oh zoveel praktischer is. Ik leg je graag uit waarom.
Slagroom mascarpone creme mag niet te lang uit de koelkast staan, voor het serveren. Afhankelijk van hoe warm het is, gaat die creme namelijk makkelijker smelten en zacht worden. Dat maakt het aansnijden er niet makkelijker op, maar dat zorgt ook dat ze er niet mooier op zal worden.
Botercreme daarintegen, MOET een half uurtje uit de koelkast staan om op zijn gemak te komen. Want anders is die kei hard. Wat niet zo lekker is, maar ook niet te snijden valt.
En exact dat, is het probleem als je de 2 crèmes gaat combineren.
Het ene heeft tijd nodig, het andere niet. Het ene moet zachter worden, en het andere liever niet. Als die combinatie gemaakt is in een taart zit je altijd een beetje te prutsen met botercreme die je moet aansnijden terwijl hij nog te hard is, of slagroom mascarpone creme die onstabiel wordt omdat ie te zacht is geworden.
Met andere woorden: varieer met smaken zo veel je wil. Maar probeer de soort crème hetzelfde te houden in gans je taart. Puur omdat het praktischer is.
Meer lezen over het verschil tussen cake en biscuit? Lees hier verder.