Hoe sap of zeste bewaren?

Stel, je hebt citroenzeste (of zeste van eenders welke citrusvrucht) nodig, en daarna ligt daar uwe citroen met zijn blote poep in de koelkast…? Tot ie niet helemaal hard is geworden en je em moet weggooien.
 
Of omgekeerd. Je hebt vers sap nodig van een halve citroen/appelsien/limoen… Euh, en dan? Dat doet ge met de rest?
 
Er is een easy peasy oplossing.
Want. Zowel de zeste als het sap kan je perfect invriezen. 
 
(uiteraard is dat alleen als je niet zo een kind hebt als wij, die de andere helft komt claimen en dat met veel smaak voor je ogen op eet… iets met steeds citroensap drinken tijdens de zwangerschap?)
 
Als je sap nodig hebt, maar niet de zeste, rasp dan toch eerst je citroen en vries de zeste in, zwier het in een ziplockzakje. Hup ready Freddy. Tot je het wel eens nodig hebt. 
 
Zeste nodig, maar niet het sap… Squeeze hem dan tóch onmiddellijk uit na het raspen. (ge weet wel… geen beenharde citroenen dan…) En giet het in een ijsblokvorm.
Nadat ze ingevroren zijn kan je ze in een doosje of een zip lock zakje bewaren. 
 
Zo heb je supersnel een kleine portie vers sap. Voor in je baksels. Maar ook als je eens een fancy cocktailtje wil maken of een smoothie of…
 
Doe het in een ijsjesvorm, met een beetje water bij, in de zomer. Je kids gaan happy zijn en het is een superfijn alternatief.
 
Probleem opgelost. Toch? En geen afval. Zo hebben we het graag! 

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *