Taarttechniek aquarel, wat is het?
Naast de ‘ombre’ is de aquareltechniek ook een absolute favoriet om kleur in een taart te brengen. Maar wat is DAT nu weer?
Ik denk zelfs niet dat het een ‘echte’ benaming is, eerder eentje dat ik er zelf aan gaf, omdat ik een professionelere naam zocht dan ‘veegjes op de taart’.
Je snapt allicht waarom. Wie wil DAT nu.
Maar dat is wel exact waar het op neer komt. Veegjes crème op de taart. Veegjes in kleur dan. Uiteraard.
Dat kunnen dikke of dunne zijn, van breedte en lengte maar ook van transparantie.
Dicht op elkaar of ver van elkaar. Enkel op de onderkant. Enkel op de bovenkant. Heel klein. Heel groot.
Een vleug kleur alsof je een aquarel schilderij bekijkt dat net iets te veel water gezien heeft, of een regenboog van pasteltinten, met kleine en vinnige veegjes.
Zonder crème kan ook. Ook supertof. Letterlijk schilderen op de taart. (kleine disclaimer: enkel op botercrème mogelijk).
Licht, donkerder, subtiel, classy, speelt en tof… alles is mogelijk.
Een hele toffe manier om kleur aan te brengen op een taart, als je iets anders wil dan een ombre. Deze twee technieken combineren is wat te veel van het goede, dan krijgt geen van beide de kans om echt te shinen. Maar de combinatie met een drip, vlagjes, topper, bloemen,… kan absoluut wel !
Wist je trouwens dat ik nooit gebruik maak van chemische kleurstoffen? Hoe ik dan wel die frisse tinten verkrijg en waarom, lees je hier !