Taarttechniek: Ombre

Taarttechniek: ombe, wat is het?

Niks zo vervelend als fancy smancy woorden die naar je toegesmeten worden die je niks vertellen. Wat is ‘een taart met een ombre’?

Ombre komt uit het Frans en wil ‘overgang’ en ‘schaduw’ zeggen. We zeggen dus letterlijk ‘een taart met een schaduw/overgang’. En dat is exact wat het is.

Een taart met een kleurverloop, op de zijkant van de taart, vanonder, die kan doorlopen verder naar boven toe. In 2 of 3 of zelf meer tinten.

Een lichtroze onderkant die overgaat en ‘blend’ in een lila tint die dan weer overgaat in een witte bovenkant. Kan perfect.

Of chocolade aan de bovenkant en geleidelijk een witte onderkant? YEP.

Of blauw onderaan met een frisse gele tint er boven en halverwege een kleeeeine mix waar de tinten elkaar raken en een touch van groen dabei. UHU.

Dat dus. De ene ‘ombre’ is wat subtieler dan de andere. Soms gaan de kleuren redelijk bruut in elkaar over. Soms heel soft en zacht.

Het hoort bij één van mijn absoluut favoriete technieken, zo veelzijdig, zo tof om te doen ook. Het past in elk thema en voor elke gelegenheid.

Wist je dat ik met Omnom Patisserie énkel gebruik maak van natuurlijke kleurpoeders om mijn crèmes te kleuren? En dus ook om mijn ombre’s te maken? Waarom en hoe, daar lees je hier meer over.

Nog meer lezen over taarttechnieken?

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *